Germania preconizează să renunţe în mod treptat - începând de la 20 martie - la restricţii impuse în lupta împotriva covid-19, potrivit unui proiect guvernamental dezvăluit luni, înaintea unei reuniuni, miercuri, între Guvern şi landuri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până la începutul primăverii, la 20 martie 2022, restricţiile impuse vieţii sociale, culturale şi economice urmează să fie ridicate treptat”, se arată în acest docment de opt pagini, obţinut de AFP, care urmează să fie folosit ca bază în cadrul unei reuniuni, miercuri, între Guvern şi landuri.

La această dată, Germania ar putea să ridice sau să limiteze obligaţiile cu privire la vaccinarea anticovid care condiţionează accesul în principalele locuri ale vieţii sociale şi culturale.

Reglementări care îndeamnă întreprinderile să le permită salariaţilor să muncească cât mai mult de la distanţă urmează, de asemenea, să fie ridicate.

Însă în document se arată că angajatorii vor putea, în anumte condiţii, să poată continua să propună să se muncească de acasă, în acord cu angajaţii.

Purtarea măştii chirurgicale sau de tip FFP2 ar urma, însă, să rămână obligatorie - în mijloacele de transport şi în spaţii închise.

Într-o primă etapă - fără să se precizeze o dată precisă -, plafonul numărului de persoane autorizate ala adunări private, în prezent de zece persoane vaccinate anticovid sau vindecate de covid-19, ar putea să crească la 20 de persoane.

De asemenea, controlul accesului în magazine en detail urmează să fie ridicat, în curând, în întreaga Germanie.

Într-o a doua fază, începând de la 4 martie, restricţiile în restaurante şi hoteluri ar urma să dispară, iar cluburile şi discotecile să se redeschidă numai persoanelor vaccinate, vindecate sau testate covid-19.

Restricţiile din incinte sportive urmează, de asemenea, să fie ridicate, însă accesul la evenimente mari urmează să se facă în baza prezentării unui certificat de vaccinare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.