Germania a oprit prelucarea anumitor cereri de azil depuse de refugiaţi sirieni, în aşteptarea unei noi examinări a situaţiei în domeniul securităţii în ţară, potrivit grupului regional de presă Funke, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Citând Ministerul german de Interne, Funke dezvăluie sâmbătă că anumite cereri de azil depuse de sirieni au fost ”amânate”, în contextul în care liniile directoare de la minister urmează să fie amendate.

Persoanele vizate sunt solicitanţi de azil cărora li s-a acordat o ”protecţie subsidiară”, adică acelea care se confruntă în ţara lor cu pericole, fapte de război, pedeapsa cu moartea sau tortura.

Potrivit unor date guvernamentale germane, 17.411 sirieni au beneficiat de acest statut în 2018.

Potrivit Funke, organizaţii de apărarea drepturilor omului se tem că Guvernul Angelei Merkel ar putea să refuze cereri de azil ale cetăţenilor sirieni, în cazul în care se opresc ostilităţile armate în Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.