Ninsorile abundente au provocat perturbări majore în Bavaria, sudul Germaniei, în special în capitala sa Munchen unde traficul aerian şi feroviar a fost întrerupt sâmbătă, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aeroportul din Munchen a anunţat suspendarea zborurilor "probabil până la ora 12:00" (11:00 GMT), din cauza "ninsorilor abundente şi neîntrerupte" căzute de vineri.

Aproximativ 320 de zboruri au fost anulate pentru sâmbătă, a precizat acesta într-un comunicat.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Sosirea iernii a perturbat grav şi traficul feroviar. "Principala gară din Munchen nu poate fi deservită în prezent", a precizat Deutsche Bahn.

Traficul pe liniile principale este complet oprit în zona Munchen. În alte părţi din sudul Germaniei, se aşteaptă, de asemenea, anulări sau întârzieri ale trenurilor, a adăugat Deutsche Bahn, estimând că perturbările vor dura probabil pe tot parcursul zilei.

O mare parte din transportul public - autobuze, trenuri suburbane şi tramvaie - nu funcţiona în capitala bavareză, a precizat compania de transport public din Munchen (MVG).

De asemenea, metroul ar putea fi afectat de anulări şi perturbări în cursul zilei, a adăugat aceasta.

Meciul dintre Bayern şi Union Berlin din a 13-a zi a campionatului german, programat sâmbătă (15:30/14:30 GMT), a trebuit să fie amânat, a mai anunţat MVG.

La rândul său, poliţia din Munchen a cerut locuitorilor să "evite deplasările neesenţiale cu maşina" până când serviciile de deszăpezire vor curăţa drumurile.

Căderile de zăpadă şi temperaturile negative afectează de mai multe zile mari părţi ale Germaniei.

Potrivit serviciului meteorologic german, cele mai mari cantităţi de zăpadă sunt aşteptate, în sudul Bavariei, cu 30 ŕ 40 de centimetri prognozaţi până sâmbătă după-amiază.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.