Germania a emis miercuri un avertisment adresat cetăţenilor germani prezenţi în Liban prin care le cere să părăsească ”rapid” Libanul din cauza unei ameninţări tot mai mari a escaladării Războiului din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas, în urma asasinării numărului doi al mişcării islamiste palestiniene Saleh al-Arouri, care alimentează temeri cu privire la o extindere a conflictului în regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest avertisment intervine după asasinarea numărului doi în Biroul Politic al Hamas, Saleh al-Arouri, la periferia Beirutului, marţi, într-un atac aerian atribuit Israelului şi care viza birourile mişcării ioslamiste palestiniene în fieful mişcării şiite libaneze proiraniene Hezbollah.

Ministerul german de Externe subliniază posibilitatea unei deteriorări a situaţiei şi unei extinderi a războiului.

”Situaţia de securitate în regiune este foarte volatilă”, dă asigurări într-un comunicat ministerul, care-i îndeamnă pe germani să părăsească Libanul ”prin cele mai rapide mijloace”.

Această recomandare se adresează în mod expres cetăţenilor germani care se află ”în părţi din sudul Libanului, până în zone urbane din sudul Beirutului” scrie ministerul pe site.

AL DOILEA AVERTISMENT ÎN TREI LUNI

Miniserul lansează acest avertisment în urma unei reuniuni a Celulei de Criză a Guvernului german.

Este vorba despre cea de-a doua instrucţiune formulată de către Germania în doar câteva luni.

În octombrie, Germania a emis un avertisment de călătorie, după izbucnirea Războiului din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas.

Această situaţie subliniază tensiunile din Orientul Mijlociu şi implicaţiile politice ale acestuia, dar şi consecinţele directe asupra securităţii civililor şi cetăţenilor străini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.