Germania şi-a redus prezenţa diplomatică în Coreea de Nord şi va continua să o facă pentru a consolida ”presiunea” împotriva programului nuclear nord-coreean, a anunţat joi, la Washington, ministrul german de Externe Sigmar Gabriel, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne-am diminuat deja numărul de angajaţi la Ambasada din Coreea de Nord şi îl vom reduce din nou”, a declarat Sigmar Gabriel la finalul unei întâlniri cu omologul său american Rex Tillerson.

Berlinul a rechemat doi diplomaţi, se pregăteşte să repatrieze un al treilea şi ar putea merge mai departe, în coordonare cu alte state europene, a precizat el.

Şeful diplomaţiei germane a adăugat că Phenianul a fost îndemnat totodată să-şi ”reducă personalul diplomatic” la Berlin, fără să facă alte precizări.

Statele Unite exercită presiuni asupra tuturor ţărilor să-şi întrerupă relaţiile cu regimul lui Kim Jong-un.

Însă Rex Tillerson nu le-a cerut germanilor să-şi recheme ambasadorul de la Phenian, a dat asigurări Sigmar Gabriel.

”Sporim presiunile diplomatice”, însă ”trebuie ca mai înainte să aplicăm în mod strict sancţiunile deja adoptate”, a apreciat el.

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat în septembrie ”dezacordul clar faţă de ameninţările” preşedintelui american Donald Trump, care agită cu regularitate opţiunea militară împotriva Coreei de Nord.

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU Nikki Haley a ameninţat din nou, miercuri, cu ”distrugerea completă” a ţării izolate în cazul unui război.

Însă îndemnul Statelor Unite la sancţiunii şi la izolarea internaţională a Coreei de Nord a fost respins de către Rusia şi China.

În plus, Beijingul rămâne reticent faţă de impunerea unui embargo integral Coreei de Nord, în contextul în care Washingtonul i-a cerut din nou să-şi întrerupă livrările de petrol către această ţară al cărei principal partener economic este.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.