Muncitorii feroviari din Germania au organizat o grevă de patru ore luni, însă sindicatul lor a informat că doreşte negocieri cu operatorul Deutsche Bahn pentru a rezolva disputa privind salariile, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traficul feroviar pe distanţe lungi a fost suspendat iar programul trenurilor de marfă şi pasageri a fost perturbat în timpul grevei muncitorilor de la sindicatul EVG. Deutsche Bahn a informat că programul trenurilor a revenit treptat la normal după ce greva s-a încheiat la ora locală 09:00.

EVG, care reprezintă majoritatea muncitorilor feroviari, a organizat greva după ce discuţiile cu operatorul de stat Deutsche Bahn nu au avut un deznodământ pozitiv.

Sindicatul a respins oferta Deutsche Bahn de creştere cu 7% a salariilor pe parcursul a 29 de  luni. EVG doreşte ca majorarea să aibă loc pe parcursul a doi ani.

Greva vine într-un moment nepotrivit pentru Deutsche Bahn care se află sub presiune pentru a mări personalul angajat, să investească în trenuri moderne şi să remedieze întârzierile.

EVG a cerut iniţial o creştere de 7,5% a salariilor pentru aproximativ 160.000 de angajaţi Deutsche Bahn. Sindicatul a informat că negocierile ar putea începe marţi.

Greva reflectă încrederea crescută a muncitorilor din Germania, ei dorind să beneficieze de succesul economic al ţării din ultimii nouă ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.