Un fost guvernator al New York-ului George Pataki colaborează cu o companie maghiară, Continest, pentru a oferi case modulare ucrainenilor strămutaţi în interiorul ţării din cauza războiului, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul transport de aproximativ 20 de unităţi pliabile a sosit, pe 3 aprilie, la Solomonovo, în regiunea Transcarpatia, un sat aflat chiar la graniţa Ucrainei cu Ungaria şi Slovacia.

Casele au fost amenajate lângă o fabrică care a servit drept adăpost temporar pentru peste 100 de refugiaţi, mulţi dintre ei fiind femei şi copii, a declarat fostul guvernator al New York-ului, George Pataki, pentru CNN.

Fundaţia lui Pataki, ”Pataki Leadership and Learning Center”, a plătit compania Continest din Ungaria pentru a construi, livra şi configura unităţile, care sunt concepute pentru a fi uşor de mutat şi instalate.

”Nu avem resursele necesare pentru a furniza sutele de mii de case modulare care sunt necesare în Ucraina, dar vom face tot posibilul pentru a oferi cât mai multe. Asigurăm primul pas. Sperăm doar ca acesta să servească drept model”, a afirmat Pataki.

”În interiorul fabricii, oamenii sunt în siguranţă – au căldură, au apă curentă, dar nu au intimitate”, a declarat Vidor Kis-Márton, directorul executiv al Continest.

”Este tot ce le putem oferi”, a mai precizat el, adăugând că alte zece unităţi livrate de Continest vor ajunge în oraşul Bucea.

Angajaţii fundaţiei lui Pataki au făcut numeroase călătorii în Ucraina de când Rusia şi-a lansat invazia, livrând alimente şi alte provizii. Pataki a spus că au realizat rapid că există o nevoie intensă de locuinţe pentru ucrainenii strămuţi.

Fostul guvernator al New York-ului şi-a exprimat îngrijorarea că organizaţiile caritabile şi organizaţiile nonprofit întreprind o mare parte din munca necesară pentru a găzdui persoanele strămutate de pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, ajutorul umanitar oferit de Statele Unite şi de alte ţări nu a jucat încă un rol considerabil, cel puţin în regiunile pe care le-a vizitat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.