Noul şef al Guvernului francez Gabriel Attal se instalează la Matignon la doar 34 de ani, cu mult mai tânăr decât Laurent Fabius, care deţinea recordul, socialistul devenind premier la vârsta de 37 de ani în 1984, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriel Attal, succesorul lui Élisabeth Borne, devine astfel cel mai tânărt premier din 1958, de la crearea Republicii a V-a.

El a deţinut anterior portofoliul de ministru al Educaţiei Naţionale.

Noul premier doboară recordul deţinut de Laurent Fabius, care s-a inslalat la numărul 37, pe rue de Varenne, la vârsta de 37 de ani, în 1984.

Stilul lui Gabriel Attal ar urma să fie foarte diferit de cel al predecesoarei sale, Élisabeth Borne, cu 27 de ani mai în vârtă ca el.

Fostul premier se afla, de altfel, printre cei mai în vârstă locatari ai Matignonului.

Doar Jean-Marc Ayrault, în vârstă de 63 de ani în 2012, Édouard Balladur, în vârstă de 63 de ani în 1993 şi Pierre Bérégovoy, în vârstă de 66 de ani, erau mai în vârstă ca Élisabeth Borne.

Gabriel Attal va putea să mediteze, analizând viitorul politic al mai multor premieri tineri.

Jacques Chirac - care s-a instalat la Matignon în 1974 la vârsta de 41 de ani, la acea vreme cel mai tânăr dintre premieri, avea să devină preşedinte ani mai târziu.

Laurent Fabius nu a reuşit însă acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.