Funeraliile de stat pentru victimele seismului din Italia, la care ia parte şi premierul român Dacian Cioloş, au început marţi la Amatrice, relatează La Repubblica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de oameni înfruntă ploaia pentru a le aduce un ultim omagiu celor care şi-au pierdut viaţa în seismul devastator de săptămâna trecută.

Episcopul de Rieti, Domenico Pompili, a început slujba citind numele victimelor.

Douăzeci şi opt de sicrie, dintre care două albe şi mici, cu jucării de plus deasupra, au fost aduse pentru funeraliile de stat. Iniţial, numărul acestora trebuia să fie de 38, dar 10 dintre ele au fost duse deja la cimitir.

Funeraliile au început la ora locală 18 (19 ora României), în prezenţa preşedintelui Sergio Mattarella, premierului Matteo Renzi, preşedintelui Senatului Pietro Grasso şi preşedintei Camerei Deputaţilor Laura Boldrini, pe locul unui fost azil catolic de bătrâni.

FOTO: ansa.it
FOTO: ansa.it

Premierul român Dacian Cioloş particiPă la ceremonie, în condiţiile în care 11 români au murit în urma cutremurului.

Cioloş şi ministrul Muncii Dragoş Pîslaru au vizitat marţi regiunea devastată de cutremur, în care trăiesc 8.000-10.000 de români.

Aproximativ 1,3 milioane de români trăiau anul trecut în Italia, potrivit unor estimări. Mulţi români muncesc în agricultură, ca ajutoare în gospodării sau îngrijesc bătrâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.