Serviciile ruse de securitate FSB anunţă luni că au arestat ”membri ai unei grupări neonaziste” care plănuia, îi acuză ele, să-l asasineze - din ordinul Kievului - pe prezentatorul vedetă Vladimir Soloviev, propagandistul-şef al Kremlinului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comitetul rus de anchetă a arestat membri ai grupării Naţionalismul Socialist/Puterea Albă, cetăţeni ruşi, care pregăteau asasinarea politicianului şi jurnalistului vedetă Vladimir Soloviev”, anunţă FSB, citat de agenţiile ruse presă.

FSB susţine că acest plan de ”asasinat” a fost comandat de către serviciile ucrainene de securitate SBU.

Potirvit FSB, ”membrii acestui grup au mărturisit că au pregătit asasinarea lui Soloviev, după care urmau să fugă în străinătate”.

Un dispozitiv exploziv artizanal şi diverse arme, dar şi paşapoarte ucrainene pe numele supecţilor arestaţi, au fost confiscate în cadrul unor percheziţii, precizează spionajul rus.

AFP scrie că nu a putut verifica veridicitatea acestor acuzaţii.

Preşedintele rus Vladimir Putin a evocat, cu puţin mai înainte, un plan de ”atentat împotriva unui jurnalist vedetă” şi a denunţat un ”act de teroare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.