Serviciile ruse de securitate (FSB) anunţă luni că persoanele arestate duminică în Daghestan, în Caucazul rus, pe care le acuză de pregătirea unui atentat, au legături cu autorii atentatului de la sala de concert Crocus City Hall de la periferia Moscovei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Naţional rus Antiterorist (NAK) a anunţat duminică arestarea la Mahacikala şi Kaspiisk, în Daghestan, a trei persoane care plănuiau ”să comită o serie de crime teroriste”, la zece zile de la atentatul de lângă Moscova, soldat cu 144 de morţi.

ALT ACT TERORIST ÎN PREGĂTIRE

FSB anunţă luni că aceste persoane - cetăţeni străini - ”pregăteau un act terorist în locuri publice la Kaspiisk”, un oraş situat în apropiere de capitala Daghestanului, o republică rusă instabilă din Caucaz cu populaţie majoritar musulmană.

NAK a anunţat duminică arestarea a trei persoane.

Însă FSB evocă luni arestarea a patru persoane, care se aflau în posesia unui dispozitiv exploziv improvizat (IED) şi unor arme automate.

STATUL ISLAMIC

FSB anunţă luni că persoanele arestate ”erau direct implicate în finanţarea şi furnizarea unor mijloace de teroare autorilor actului terorist comis la 22 martie 2024” la Crocus City Hall.

Atacul de la această sală de concert a fost revendicat de către organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI), însă autorităţile ruse insistă să vadă o pistă ucraineană.

În total 12 persoane au fost arestate după acest masacru, inclusiv patru presupuşi autori - originari din Tadjikistan, o fostă republică sovietică din Asia Centrală, în care SI este activ.

Vineri seara, FSB a anunţat că a arestat trei ”cetăţeni dintr-o ţară din Asia Centrală” care plănuiau un atentat cu bombă în sud-vestul Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.