Serviciile ruse de securitate (FSB) au deschis o anchetă penală cu privire la un ”act de terorism internţaional” în urma unui presupus sabotaj al gazoductelor Nord Stream 1 şi 2, în Marea Baltică, a anunţat într-un comunicat postat pe Telegram Parchetul General rus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe baza unor elemente trimise de către Parchetul General rus (...), organul de investigaţie al FSB a deschis un caz penal. O anchetă preliminară a început”, a anunţat miercuri parchetul.

”În apropiere de Insula daneză Bornholm, acţiuni intenţionate au fost comise cu scopul avarierii gazoductelor Nord Stream 1 şi Nord Stream 2, situate pe fundul Mării Baltice”, se arată în acest comunicat.

”Federaţia rusă a suferit un prejuciu economic grav, din cauza acestor fapte”, subliniază parchetul.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească vineri, la cererea Rusiei, pe tema acestei sabotări, au anunţat miercuri Suedia şi Franţa.

Moscova, care face obiectul tuturor suspiciunilor, a contra-atacat şi a cerut miercuri această reuniune a Consiliului de Securitate al ONU şi a arătat cu degetul Statele Unite, care denunţă o nouă operaţiune de ”dezinformare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.