Franţa urmează să lanseze o campanie de vaccinare împotriva covid-19 ”în ultima săptămână din decembrie”, ”în cazul în care se întrunesc condiţiile”, a anunţat miercuri premierul francez Jean Castex, care precizează că populaţia considerată neprioritară este necesar să aştepte până la ”sfârştul primăverii” să fie vaccinată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Castex condiţionează lansarea campaniei de vaccinare de autorizarea punerii pe piaţă de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), ”aşteptată la 21 decembrie” şi de un aviz ”ulterior” al Înaltei Autorităţi a Sănătăţii (HAS).

Această ”primă fază va fi eşalonată pe o perioadă de şase până la opt săptămâni, pentru a ţine cont de termenul de 21 de zile de prima vaccinare şi rapel”, a precizat premierul francez care a prezentat în Adunarea Naţională strategia Guvernului în vederea vaccinării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.