Franţa urmează să formeze şi să echipeze mai multe batalioane ucrainene cu ”zeci” de vehicule şi tancuri uşoare, anunţă Parisul şi Kievul, în urma unei cine a preşedinţilor francez Emmanuel Macron şi ucrainean Volodimir Zelenski la Palatul Elysée.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În săptămânile care vin, Franţa va forma şi va echipa mai multe batalioane cu zeci de vehicule blindate şi de tancuri uşoare, inclusiv (de tip) AMX-10RC”, se arată într-o ”Declaraţie comună” a celor doi şefi de stat.

Parisul îşi concentrează ”eforturile asupra susţinerii capacităţilor apărării aeriene a Ucrainei”, se arată în document.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost primit de către omologul său francez Emmanuel Macron pe treptele Palatului Élysée.

Garda Republicană i-a prezentat onorul lui Zelenski în curtea Palatului Élysée.

Cei doi preşedinţi îndeamnă la o creştere a presiunilor asupra Rusiei prin ”noi sancţiuni”, se arată în ”Declaraţia comună”, publicată după această întâlnire la Paris, duminică seara.

”Ucraina şi Franţa sunt de acord asupra necesităţii creşterii presiuni colective asupra Rusiei prin noi sancţiuni, cu scopul de a slăbi capacitatea acestei ţări de a-şi continua războiul de agresiune ilegal”, se arată în document.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.