Franţa, care deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene (UE), susţine Republica Moldova împotriva unor ”riscuri de destabilizare”, aanunţă marţi ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian, în urma unei serii de explozii în regiunea separatstă moldoveană prprusă Transnistria, care se învecinează cu Ucraina aflată în război, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul (framcez de Externe Jean-Yves Le Drian) i-a transmis omologului său moldovean (Nicu Popescu) că este îngrijorat şi foarte atent la incidente care au avut loc în ultimele două zile în Transnistria”, anunţă într-un comunicat ministerul.

Jean-Yves Le Drian ”a reiterat, în acest context, susţinerea deplină a franţei faţă de stabilitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială a (Republicii) Moldova împotriva unor riscuri de destabilizare a căror obect poate fi”, precizează Quai d'Orsay.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.