Franţa şi-a exprimat ”consternarea” şi ”profunda tristeţe” faţă de moartea avocatei turce Ebru Timtik, care a decedat după 238 de zile de greva foamei, prin care cerea un proces echitabil, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocata, condamnată în 2019 la peste 13 ani deînchisoare după ce a fost vinovată că făcea parte dintr-o organizaţie ”teroristă”, a murit joi la un spital din Istanbul, potrivit cabinetului său de avocatură ”Cabinetul poporului”.

”Franţa aduce un omagiu angajamentului acestei avocate în favoarea statului de drept şi respectării libertţilor fundamentale, mai ales cu privire la dreptul fiecăruia la un proces echitabil”, a subliniat sâmbătă, într-un comunicat, Ministrul francez de Externe.

”Franţa îndeamnă încă o dată Turcia să-şi respcte angajamentele internaţionale, inclusiv Convenţia Consiliului Europei privind drepturile omului şi libertăţile fundamentale”, îndeamnă Quai d'Orsay.

Parisul cere totodată eliberarea avocatului Aytaç Ünsal, aflat în greva foamei de peste 200 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.