Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au discutat luni la telefon cu preşedinţii Ucrainei şi Rusiei, pentru a vorbi despre conflictul ucrainean, şi au convenit că este nevoie ca miniştrii lor de Externe să aibă o întâlnire, a anunţat guvernul german, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi lideri europeni au discutat mai întâi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, despre implementarea acordurilor de la Misnk, care au rolul să asigure o rezolvare paşnică a conflictului din Ucraina.

Ulterior, Merkel şi Macron au vorbit cu preşedintele rus Vladimir Putin, căruia i-au cerut să facă progrese în discuţiile pentru pace, potrivit guvernului german.

”Interlocutorii au convenit să ceară miniştrilor lor de Externe să să întâlnească în curând pentru a realiza acest lucru”, arată comunicatul guvernului de la Berlin.

Ucraina se confruntă cu separatiştii din regiunea estică Donbas, susţinuţi de Rusia, într-un conflict în carem potrivit Kievului, au murit 14.000 de oameni începând din 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.