Franţa nu are ”mercenari” în Ucraina, răspunde Ministerul francez de Externe Moscovei, care anunţa marţi că a vizat o clădire în care erau desfăşuraţi ”mercenari francezi” la Harkov, în nord-estul Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Franţa nu are mercenari nici în Ucraina şi nici altundeva, spre deosebire de alţii Aceasta este o nouă manipulare grosolană rusă. Nu trebuie să i se dea mai multă importanţă decât precedentelor şi următoarelor, care vor apărea imediat”, răspunde Quai d'Orsay.

ATACURI VIZÂND INFRASTRUCTURA MEDICALĂ

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Ministerul rus al Apărării susţine că a ucis «mercenari francezi», dar a atacat în realitate infrastructuri energetice şi medicale”, a reacţionat pe X ONG-ul All Eyes on Wagner.

Aceste acuzaţii ruse intervin după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat marţi că Franţa urmează să livreze Ucrainei alte 40 de rachete cu rază lungă de acţiune de tip SCALP şi să semneze un Acord de Securitate cu Ucraina pe o perioadă de zece ani.

Aliaţii Ucrainei au lansat joi, la Paris, o Coaliţie ”a Artileriei”, pentru a răspunde nevoilor acute de armament ale Kievului.

Rusia a acuzat miercuri că vizat marţi seara o clădire în care erau desfăşuraţi ”mercenari francezi”, la Harkov, al doilea oraş ucrainean, situat în nord-estul ţării.

”În seara de 16 ianuarie, Forţe Armate ruse au efectuat un atac de precizie asupra unui punct de desfăşurare temporară a unor combatanţi străini, la Harkov, al cărui nucleu era constituit de mercenari francezi”, a anunţat pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

ZECI DE MORŢI

Potrivit Moscovei, ”atacul a distrus complet clădirea în care erau staţionaţi mercenarii” şi s-a soladat cu peste 60 de morţi şi 20 de răniţi.

Aceste declaraţii nu pot fi verificate din surse independente imediat.

Ucraina a anunţat marţi marţi seara a avut loc un atac rusesc cu două rachete de tip S-300 la Harkov, în care au fost rănite 17 persoane, inclusiv două femei, în stare gravă, şi care a avariat imobile locuite.

SATE EVACUATE DE ARMATA UCRAINEANĂ

Rusia bombardează cu regularitate regiunea Harkov, unde autorităţile ucrainene au anunţat marţi evacuarea a 26 de sate, din cauza ameninţării unui asalt al forţelor ruse în zonă.

Moscova a revendicat acest atac după ce Emmanuel Macron a anunţat marţi seara că Franţa urmează să livreze Ucrainei 40 de rtachete cu rază lungă de acţiune de tip Scalp suplimentare şi ”sute de bombe”.

Emmanuel Macron a anunţat tot marţi seara că Franţa ”este pe cale să finalizeze un Acord” de Securitate cu Ucraina de tipul celui încheiat vineri de către Regatul Unit cu Kievul, pe o perioadă de zece ani, pe care urmează să-l anunţe în cadrul unei vizite la faţa locului în februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.