Ministerul de Externe al Franţei a criticat miercuri o întâlnire între vicepremierul italian Luigi Di Maio şi liderii mişcării „vestelor galbene”, acuzându-l pe Di Maio că a subminat relaţiile dintre cele două ţări, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Această nouă provocare nu este acceptabilă pentru două ţări vecine şi partenere în Uniunea Europeană”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.
 
„Di Maio, care are responsabilităţi privind guvernul, trebuie să aibă grijă pentru a nu submina, prin amestecul său, relaţiile noastre bilaterale, în interesul Franţei şi al Italiei”, a adăugat el.
 
Di Maio, cel care este liderul Mişcării 5 Stele, o grupare populistă antisistem, a declarat că s-a deplasat în Franţa unde s-a întâlnit cu liderul „vestelor galbene” Christophe Chalencon şi alţi candidaţi ai mişcării pentru alegerile europarlamentare.
 
„Vântul schimbării a trecut de Alpi”, a scris Di Maio pe Twitter. El şi-a arătat susţinerea faţă de mişcare în trecut.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.