Franţa anunţă că nu va semna un acord comercial prost cu Marea Britanie doar pentru ca Johnson să se încadreze în termenul limită, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amélie de Montchalin, ministrul francez pentru Afaceri Europene, a declarat luni că Franţa nu va semna un acord comerical prost cu Marea Britanie doar pentru a se încadra în termenul limită, decembrie 2020, al lui Boris Johnson.

Johnson a stabilit acest termen limită excluzând o extindere a perioadei de tranziţie post-Brexit.

„Doar pentru că Boris Johnson vrea un acord cu orice preţ nu înseamnă că vom semna o înţelegere proastă pentru francezi, sub presiunea şantajului sau a programului”, a spus Amélie de Montchalin.

Franţa, a mai spus ea, nu îşi va sacrifica angajaţii din industria pescuitului, fermierii sau companiile. Diplomaţii UE se vor întâlni din nou în această după-amiază pentru a încerca să finalizeze negocierile privind tratatul comercial cu Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.