Agricultori australieni au găsit două fragmente în mijlocul terenului lor, unul bine înfipt în pământ, şi au contactat Agenţia Spaţială australiană (ASA), crezând că au găsit fragmente de rachetă, iar agenţia le-a confirmat că este vorba despre fragmente ale unei rachete SpaceX.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un astofizician de la Australian National University, Brad Tucker, a demonstrat, cu ajutorul unui număr de serie de pe unul dintre cele două fragmente, că este vorba despre fragmente ale unei rachete care a decolat în noiembrie 2020.

”Agenţia confirmă că fragmentele provin de la o misiune SpaceX şi continuăm să discutăm cu confraţii noştri din Statele Unite”, a anunţat un purtător de cuvânt ASA.

”În cazul în care comunitatea descoperă alt fragment suspect, nu trebuie să încerce să-l manipuleze. Ea trebuie să contacteze linia fierbinte pentru deşeuri SpaceX 1-866-623-0234 sau recovery@spacex.com", precizează purtătorul de cuvânt.

Din fericire, nicio pagubă materială sau victime umane nu au fost cauzate de căderea acestor obiecte.

Brad Tucker declară The Guardian că a găsit şi alte fragmente în apropiere.

Guvernul australian se află în legătură cu SpaceX, penbtru a afla dacă întreprinderea lui Elon Musk va recupera sau  nu fragmentele.

Fragmente de această mărime cad foarte rar pe Pământ. Ele se dezintegrează, adesea, la intrarea în atmosferă.

O rachetă chineză a reintrat în atmosferă săptămâna trecută, dar a fost în mare parte distrusă.

Însă fragmente care ar putea face parte din ea au fost găsite în apropierea unor zone locuite în Malaysia şi Indonezia.

NASA a reacţionat dur în urma acestor informaţii.

”Toate naţiunile care desfăşoară activităţi spaţiale ar trebui să respecte practici exemplare”, deoarece căderea unor obiecte de această talie ”reprezintă riscuri importante de provocare a unor pierderi materiale sau umane”, denunţa pe Twitter Bill Nelson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.