Preşedintele american Joe Biden l-a însărcinat pe fostul primar al oraşului New Orleans Mitch Landrieu să supervizeze punerea în aplicare a marelui său program de construire de infrastructuri, care prevede investiţii în valoare de 1.200 de miliarde de dolari, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mitch Landrieu urmează, din acest post de consilier de rang înalt, ”să supervizeze investiţiile cele mai importante în infrastructuri americane care urmează să fie realizate de generaţii”, a anunţat într-un comunicat Casa Albă

Acest plan, a cărui lege a fost adoptată recent de către Congres, după mai multe luni de tergiversări, vizează să creeze milioane de locuri de muncă, să refacă o reţea rutieră aflată în dificultate, mai ales anumite poduri, dar şi căi navigabile şi porturi şi să consolideze circuite de aprovizionare.

Joe Biden promulgă această lege luni.

Mitch Landrieu, în vârstă de 61 de ani, este obişnuit să gestioneze crize.

El a preluat în 2010 Primăria din New Orleans, un oraş care întâmpina dificultăţi în a-şi reveni după uraganul sângeros şi devastator Katrina din 2005.

El a fost, de asemenea, viceguvernator al statului Louisiana.

Mitch Landrieu contează pe acest program în vederea alegerilor de la jumătate de mandat, prevăzute în noiembrie 2022.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.