Fostul preşedinte elveţian Flavio Cotti, un fost ministru de Externe şi de Interne, a murit la vârsta de 81 de ani, din cauza covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am aflat cu mare tristeţea despre moartea lui Flavio Cotti”, a anunţat pe Twitter ministrul elveţian de Externe Ignazio Cassis.

”Spiritul său politic va fi mereu prezent la Ministerul de Externe”, a adăugat el.

Cotti a murit miercuri după-amiaza la un spital din Locarno, ”în urma unor complicaţii din cauza (noului) coronavirus” SARS-CoV-2, potrivit unui cotidian din regiunea Ticino.

Flavio Cotti, un avocat, a urcat în ierarhia Partidului Creştin Democrat din Ticino şi a făcut parte din Guvernul naţional de la Berma din 1987 în 1999.

El a fost atât ministru de Externe, cât şi de Interne şi a fost preşedinte în două rânduri, potrivit sistemului elveţian, care prevede ca membrii Guvernului să deţină preşedinţia prin rotaţie, timp de un an.

El este cunoscut prin faptul că a militat ca Elveţia să se apropie mai mult de organizaţii internţaionale şi ca ţara sa să adere la ONU. Elveţia a aderat la ONU la trei ani după mandatul său.

El a acţionat ca Geneva să continue să găduiască sediul european al ONU şi a contribuit la instalarea sediului Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) în oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.