Fostul preşedinte american George W. Bush a făcut o gafă în timp ce critica invazia militară a Ucrainei de către Rusia, evocând dn greşeală Irakul - în care a lansat o invazie militară în 2003 - în locul Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte al Statelor Unite, invtat miercuri să se exprime în cursul unui eveniment la Dallas, în Texas, a evocat o ”invazie a Irakului total nejustificată şi brutală”, după care a revenit şi s-a corectat.

”Rezultatul este absenţa echilibrului puterilor în Rusia şi decizia unui om de a lansa o invazie a Irakului total nejustificată şi brutală”, a declarat George W. Bush.

”Vreau să spun a Ucrainei”, s-a corectat el.

Această gafă a provocat un val de râsete în audienţă.

George W. Bush s-a autoironizat şi şi-a justificat gafa evocându-şi vârsta înantată.

În 2003, George W. Bush, pe atunci preşedinte al Statelor Unite, a lansat invazia americanăa Irakului, sub pretextul unei intervenţii împotriva unei ameninţări a unor arme de distrugere în masă - care nu au existat niciodată, avea să se dezvăluie mai târziu.

Această invazie militară a fost denunţată ulterior de către comunitatea internaţională drept nejustificată.

Această scenă a fost filmată de către un jurnalist local.

Fostul preşedinte american l-a catalogat, în discursul său, pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski drept un ”băiat cool”, iar poi drept un ”Churchill al secolului al XXI-lea”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.