Fostul premier francez Manuel Valls, care şi-a luat cetăţenia spaniolă şi s-a mutat în Spania în 2018 pentru a candida la postul de primar al Barcelonei, a votat duminică în capitala catalană, în alegerile parlamentare anticipate spaniole, şi şi-a exprimat pe Twitter ”emoţia” faţă de ”acest moment unic”, relatează Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi este ziua cetăţenilor şi sărbătoarea democraţiei. Votul este un privilegiu, un drept o obligaţie. Iar a vota pentru prima oară în Spania şi la Barcelona este, pentru mine, un moment unic, emoţionant”, a scris el într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare.

”Am votat în cunoştinţă de cauză”, a declarat el la ieşirea din secţia de votare, fără să precizeze cu cine.

El a rămas, de altfel, foarte departe de campanie, iar conturile sale pe reţele de socializare sunt aproape exclusiv dedicate bătăliei pentru Barcelona.

În acest scrutin local, prevăzut la 26 mai, el a candidat ca independent, însă poate conta pe susţinerea Partidului Ciudadanos (liberali, centru).

Probabil că a votat cu Ciudadanos duminică, în aceste alegeri generale convocate de premierul socialist în exerciţiu Pedro Sanchez.

Sanchez este favorit în acste alegeri, însă ar fi nevoit să formeze o coaliţie pentru a rămâne la putere, unde a ajuns în iunie 2018, în urma unei moţiuni de cenzură a Guvernului conservator lui Mariano Rajoy (PP).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.