Un fost judecător de la Curtea Supremă a Statelor Unite, instituţia care apără Constituţia americană, a îndemnat - în mod paradoxal - marţi la aborgarea celui de-al Doilea Amendament al legii fundamentale cu privire la deţinerea de arme de foc, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

John Paul Stevens face acest apel, într-un material publicat de ziarul The New York Times (NYT), la trei zile după cea mai mare manifestaţie împotriva armelor de foc din istoria Statelor Unite.

”Rareori în viaţa mea am fost martorul unui angajament civic ca cel demonstrat de elevi şi susţinătorii lor sâmbătă, la Washington, şi în alte mari oraşe din ţară”, scrie fostul magistrat de rang înalt.

Aceste manifestaţii ”ilustrează o largă susţinere a populaţiei în favoarea legilor care să reducă riscul carnagiilor în rândul unor copii şcolarizaţi şi altora”, subliniază fostul judecător.

John Paul Stevens a fost numit la Curtea Supremă de către fostul preşedinte republican Gerald Ford.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.