Republicanul Asa Hutchinson, un fost guvernator al statului Arkansas (sud), şi-a anunţat candidatura în alegerile prezidenţiale americane în 2024 şi consideră că Donald Trump ar trebui să se retragă din cursa la Casa Albă, având în vedere recenta sa inculpare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Candidez la preşedinţia Statelor Unite”, a anunţat duminică Asa Hutchinson, în vârstă de 72 de ani, la poestul american ABC News.

”Eu reprezint o alternativă la fostul preşedinte, Donald Trump” (2017-2021), a subliniat el, anunţând că se adresează alegătorilor trumpişti.

”Cred că avem nevoie de o securitate la frontieră. Avem nevoie de o Americă puternică. Şi cred că avem nevoie să cheltuim mai puţin la nivel federal. Acestea sunt valorile pe care le reprezint”, a declarat Asa Hutchinson.

Acest fost guvernator al statului din sudul Americii a declarat că Trump ar trebui să-şi retragă candidatura în alegerile prezidenţiale din 2024, după ce a fost inculpat joi de justiţia newyorkeză.

El este de altă părere decât alţi republicani, care au făcut bloc în justul fostului preşedinte american, pe care-l prezintă drept un martir.

”Mai întâi, funcţia este mai importantă decât orice individ. Iar pentru binele funcţiei prezidenţiale, cred că asta (inculparea sa) constituie o distragere prea mare şi că el trebuie să se concentreze asupra procedurii judiciare”, a declarat el.

”Am spus mereu că oamenii nu trebuie să plece din funcţia publică în care se află dacă sunt anchetaţi, dar dacă se ajunge în stadiul cercetării penale, trebuie să răspundă”, a subliniat Asa Hutchinson.

Asa Hutchinson, care a fost guvernator al statului Arkansas din 2015 în 2023, a promulgat în 2021 o lege care interzice aproape complet avortul în acest stat.

În afară de Donald Trump, el urmează să o înfrunte în alegerile primare republicane pe fosta ambasadoare la ONU, o fostă guvernatoare a statului South Carolina, Nikki Haley, care şi-a anunţat prima candidatura împotriva miliardarului.

Asa Hutchinson ”este doar alt extremist care intră în cursa tot mai mare pentru baza MAGA (Make America Great Again, sloganul lui Donald Trump), a reacţionat într-un comunicat Comitetul Naţional al Partidului Democrat (DNC).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.