Un fost bucătar de la Casa Albă, Tafari Campbell, în vârstă de 45 de ani, care lucra pentru familia Obama a fost găsit mort, luni, într-un iaz, pe malul de sud al Insulei Martha’s Vineyard, anunţă poliţia din Massachusetts (nord-est), relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tafari Campbell ”era angajatul fostului preşedinte (Barack) Obama şi se afla în vizită pe Martha’s Vineyard la momentul morţii”, a anunţat luni, într-un comunicat, poliţia statului.

El a fost dat dispărut duminică seara, după ce s-a dus să facă surfing, potrivit poliţiei.

El ”a intrat în apă, a părut să lupte, scurt timp, pentru a rămâne la suprafaţă, după care s-a scufundat şi nu a mai reapărut”, anunţa poliţia.

Alt surfer, care se afla pe iaz împreună cu Campbell la acel moment, l-a văzut scufundându-se, se arată în comunicat.

Cadavrul lui Campbell a fost recuperat de către Poliţia Mediului din Massachusetts luni, cu puţin înainte de ora locală 10.00 (17.00, ora României), din Edgartown Great Pond, anunţă poliţia.

Poliţia a folosit un sonar cu scanare laterală, pe o barcă, pentru a-l căuta, iar scafandri de la Unitatea de Recuperare Submarină a poliţiei a recuperat cadavrul, care se afla la aproximativ 30 de metri de mal, la o adâncime de aproximativ 2,5 metri.

Barack şi Michelle Obama anunţă, într-un comunicat trimis prin e-mail CNN, că l-au cunoscut pe Campbell pe când lucra ca adjunct de bucătar-şef la Casa Albă.

El a continuat să lucreze pentru familia Obama după cei opt ani de preşedinţie.

”Tafari era o parte iubită a familiei noastre”, deplâng soţii Obama.

”Atunci când l-am întâlnit prima oară era un bucătar-şef adjunct telentat la Casa Albă, creativ şi pasionat de mâncare şi de abilitatea acesteia de a aduce oamenii împreună. În anii care au urmat, l-am cunoscut ca pe un om cald, amuzant şi extraordinar de bun, care ne-a făcut tuturor viaţa un pic mai luminoasă”, îl elogiază ei.

”De aceea, atunci când ne pregăteam să plecăm de la Casa Albă, i-am cerut lui Tafari să stea cu noi, iar el a acceptat cu generozitate. El a făcut parte mereu din vieţile noastre de atunci, iar inimile ne sunt zdrobite că a plecat”, se arată în comunicat.

”Azi ne alăturăm tuturor celor care l-au cunoscut şi iubit pe Tafari, mai ales soţiei sale Sherise şi băieţilor lor gemeni Xavier şi Savin, şi plângem pierderea unui bărbat minunat”, deplâng soţii Obama.

Fostul preşedinte şi fosta Primă Doamnă nu se aflau la reşedinţă la momentul incidentului, potrivit poliţiei.

Unitatea de detectivi a poliţiei statului a Districtului Capului Cod şi Insulelor şi Poliţia din Edgartown anchetează moartea lui Campbell, anunţă poliţia.

Ambele instituţii, contactate de CNN, au redirecţionat postul la biroul procurorului. Procuratura Districtului Capului şi Insulelor nu a răsouns imediat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.