Văduva fostului rege al Iordaniei şi-a apărat duminică fiul, fostul prinţ moştenitor Hamza Bin Hussein, împotriva acuzaţiilor autorităţilor care susţin că ar fi întreprins acţiuni care vizează "securitatea şi stabilitatea" în regat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă rog ca adevărul şi dreptatea să prevaleze pentru toate victimele nevinovate ale acestei calomnii înveninate. Dumnezeu să-i binecuvânteze şi să-i ţină în siguranţă”, a scris regina Noor pe Twitter.

Prinţul Hamza nu mai este considerat moştenitor al tronului în 2004 după ce regele Abdullah, fratele său vitreg, a decis acest lucru, într-o mişcare care a consolidat puterea monarhului.

Prinţul Hamza a fost crescut din copilărie de mama sa pentru a deveni rege şi a luat multe din comportamentul şi limbajul public al tatălui său răposat, fiind îndrăgit de iordanienii, care sunt nostalgici pentru lungele decenii de guvernare ale regelui Hussein.

Hamza, fostul prinţ moştenitor şi fratele vitreg al regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei a anunţat sâmbătă că se află "în arest la domiciliu" în palatul său din Amman, fiind acuzat de armată de activităţi împotriva "securităţii regatului".

Într-un mesaj video transmis BBC prin avocatul său, prinţul Hamza a susţinut că şeful de stat major al armatei a venit la el acasă şi i-a spus că nu i se permite să iasă. El a negat că a luat parte la o conspiraţie şi a acuzat autorităţile ţării sale de "corupţie" şi "incompetenţă".

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.