O fostă poliţistă americană, Kim Potter, în vârstă de 49 de ani, care a ucis un tânăr şofer afroamerican, Daunte Wright, în vârstă de 20 de ani, în timpul unui control rutier, în aprilie, la periferia oarşului Minneapolis, a fost găsită vinovată de omor prin imprudenţă, după ce a susţinut mereu că a folosit arma din dotare pentru că a confundat-o cu un pistol electric de tip Taser, după ce tânărul s-a opus arestării, la Brooklyn Center (nord), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un juriu a găsit-o vinovată de ucidere după trei zile de deliberări, la un tribunal din Minneapolis, unde această dramă a redeschis răni ale uciderii lui George Floyd. 

Fosta poliţistă, care a pedat nevinovat, nu a reacţionat joi, la anunarea verdictului.

Ea riscă până la 25 de ani de închisoare şi urmează să afle verdictul în februarie.

La 11 aprilie 2021, poliţista patrula împreună cu un coleg, care a decis să-l verifice pe şoferul unui automobil marca Buick alb, care a comis o infracţiune rutieră minoră.

După ce şi-au dat seama că era vizat de un mandat de arestare, ei au decis să-l arsteze.

Poliţista a evocă o situaţie ”potenţial periculoasă”.

Tânărul, care nu era înarmat, nu s-a lăsat încătuşat şi şi-a repornit maşina pentru a fugi.

Kim Potter a scos, atunci, ceea ce spune că credea că era pistolul electric.

”Luptam pentru a-l împiedica să fugă, iar apoi totul a devenit un haos. Îmi amintesc că am strigat «Taser, Taser, Taser» şi nu s-a îmtâmplat nimic. Iar el (colegul său) mi-a spus că am tras în el”, a declarat ea vineri la bară, după care a izbucnit în lacrimi.

Avocatul său, Paul Engh, a pledat o eroare uman şi un efect al stresului, deoarece ea încerca, afirmă avocatul să-şi apere colegul.

Însă, procurorul Erin Eldridge consideră că Daunte Wright a fost ucis din cauza manipulării imprudente a unei arme de foc şi a neglijenţei unei agente cu 25 de ani de experienţă.

Uciderea lui Daunte Wright a emiţionat Statele Unite, deoarece a avut loc în timpul procesului poliţistului alb Derek Chauvin care, în mai 2020, la Minneapolis, l-a ucis pe afroamericanul George Floyd prin sufocare.

Manifestaţii pătate de violenţe au avut loc timp de mai multe seri la rând la Brooklyn Center, după care arestarea lui Kim Potter a readus calmul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.