Fostul primar al New Yorkului şi fost avocat al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, este vizat într-o plângere în civil de către o fostă colaboratoare, Noelle Dunphy, care-l acuză de faptul că a hărţuit-o în mod repetat şi a agresat-o sexual în timp ce lucra pentru fostul preşedinte american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestei plângeri de 70 de pagini, Rudy Giuliani şi-ar fi multiplicat declaraţiile deplasate şi ”cererile sexuale” de-a lungul întregii perioade în carea această colaboratoare, Noelle Dunphy, lucra pentru el,, din ianuarie 2019 şi până în ianuarie 2021.

În plângere, depusă luni la New York, nu apare cuvântul ”viol”, dar este descrisă o scenă în care Rudy Giuliani şi-ar fi obligat colaboratoarea să-i facă o felaţie, într-o seară în care a consumat alcool, în apartamentul său, în cartierul Upper East Side, în Manhattan.

Reclamanta dă asigurări că a păstrat înregistrări audio în care fostul său şef o hărţuia.

Ea afirmă că Rudy Giuliani consuma foarte mult alcool şi lua în mod deschis viagra.

Ea spune că cerea favoruri sexuale ”în timp ce vorbea la telefon pe speaker cu prieteni şi clienţi foarte cunoscuţi, inclusiv cu preşedintele (american Donald) Trump”.

GIULIANI NEAGĂ VEHEMENT

Potrivit New York Daily News, unul dintre reprezentanţii fostului primar al New Yorkului spune că acesta ”neagă vehement şi complet acuzaţiile din plângere şi că intenţionează să se apere viguros împotriva acestor acuzaţii”.

”Este vorba despre o hărţuire pură şi o tentativă de estorcare”, contraatacă acest reprezenant, a cărui identitate nu este dezvăluită.

Rudy Giuliani, un primar al New Yorkului în perioada 1994-2001, a devenit foarte popular din cauza modului în care a gestionat atentatele de la 11 septembrie 2001.

El a fost catalogat drept ”primarul Americii” atunci, ceea ce l-a făcut să aspire la preşedinţie,

El a eşuat să fie desemnat în alegerile primare republicane din 2008.

În 2016, el l-a susţinut pe Donald Trump, căruia i-a devenit consilier.

El s-a distins la preşedinţie, în 2020, drept una dintre cele mai puternici voci care denunţa - fără probe - că alegerile au fost ”trucate”.

Noelle Dunphy, care-l dă în judecată pe Rudy Giuliani, în vârstă de 78 de ani, şi cu privire la remuneraţii neplătite, cere despăgubiri în valoare de zece milioane de dolari.

În ianuarie, când a intentat o primă acţiune în justiţie, unul dintre avocaţii lui Giuliani, Robert Costello, a dat asigurări că reclamanta ”nu a lucrat niciodată pentru o entitate” cu legături cu clientul său şi că ea nu a putut găsi un avocat, pentru că plângerile îi erau prea fanteziste.

Potrivit plângerii, Noelle Dunphy este reprezentată de avocaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.