Forţele ruseşti desfăşurate de-a lungul graniţei cu Ucraina sunt dotate şi cu rezerve de sânge pentru răniţi, au declarat trei oficiali americani pentru Reuters, un detaliu care întăreşte comentariile SUA că Rusia are acum ”în mod clar” capacitatea de a acţiona împotriva ţării vecine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dezvăluirea făcută de oficiali, vorbind sub condiţia anonimatului, se adaugă îngrijorării crescândă a SUA că Rusia s-ar putea pregăti pentru o nouă invazie a Ucrainei, după ce a desfăşurat peste 100.000 de militari în apropierea graniţei cu Ucraina.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat unei cereri scrise de comentarii.

 Preşedintele rus Vladimir Putin a spus că Occidentul nu a rpspuns principalelor solicitări de securitate ale Moscovei în criza referitoare la fostul stat sovietic, dar a spus că este gata să continue să vorbească, oferind o oarecare speranţă că un atac nu este iminent.

Putin a oferit prima sa reacţie la răspunsurile SUA şi NATO la cererile Rusiei într-o discuţie telefonică cu preşedintele francez Emmanuel Macron, după săptămâni de tăcere publică personală.

Kremlinul l-a citat pe Putin spunându-i lui Macron că va studia răspunsurile oferite de Washington şi NATO săptămâna aceasta, înainte de a decide asupra acţiunilor ulterioare.

Actualii şi foştii oficiali americani au spus că indicatori precum rezervele de sânge sunt critici pentru a determina dacă Moscova va fi pregătită să efectueze o invazie, dacă Putin decide să facă acest lucru.

Un oficial al preşedinţiei franceze a declarat că Putin, în discusa sa cu Macron, a subliniat că nu doreşte ca situaţia să se intensifice, afirmaţie care întăreşte comentariile conciliante ale ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, care a spus că Moscova nu vrea război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.