Forţele ruseşti au bombardat marţi gara din oraşul Herson, din sudul Ucrainei, în timp ce un tren se pregătea să evacueze locuitorii, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski în discursul său către naţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost o zi dificilă. Tocmai a apărut un raport despre bombardarea oraşului Herson. Un atac rusesc asupra gării, unde se afla un tren pregătit de evacuare. Toate serviciile sunt acum la faţa locului. Numărul morţilor şi al răniţilor este în curs de stabilire. La faţa locului se aflau mulţi civili. Toate actualizările vor fi furnizate de către serviciile competente”, a declarat preşedintele Zelenski.

Ministrul de interne Ihor Klîmenko a anunţat că cel puţin un poliţist a fost ucis şi patru persoane rănite. Klîmenko a precizat, potrivit Reuters, că aproximativ 140 de civili se aflau în gară, iar acţiunea rapidă a poliţiei de a-i îndepărta a salvat multe vieţi.

"Mulţumită acţiunilor clare ale poliţiei, toată lumea a fost dusă cu succes în locuri sigure", a declarat Klîmenko pe Telegram. "Din păcate, un locotenent de poliţie din regiunea Kirovohrad şi-a pierdut viaţa din cauza bombardamentelor. Alţi doi agenţi de poliţie se află în spital cu răni provocate de şrapnel", a scris Klîmenko.

Doi civili erau, de asemenea, trataţi pentru răni provocate de şrapnel.

Un videoclip postat pe reţelele sociale arată dărâmături şi moloz în diferite zone ale gării.

Căile ferate ucrainene au anunţat că persoanele evacuate au fost duse din gară cu autobuzul spre nord-vest, în oraşul Mîkolaiv, care a fost supus mai puţin atacurilor ruseşti. Trenurile au fost reprogramate.

Biroul procurorului general a declarat că bombardamentele ruseşti au lovit şi alte obiective de infrastructură şi locuinţe din oraş.

Roman Mrociko, şeful administraţiei militare din Herson, raportase anterior o serie de atacuri ruseşti în care au fost folosite diferite arme. Patru persoane au fost rănite.

Oraşul Herson a fost capturat de forţele ruseşti în primele zile ale invaziei din febuarie 2022, dar a fost recucerit de forţele ucrainene în urmă cu puţin mai mult de un an. De atunci, oraşul se află sub un atac constant din partea forţelor ruseşti care şi-au consolidat poziţiile pe malul estic al fluviului Nipru. Bombardamentele au fost foarte intense în ultimele zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.