Forţele ruse se aflau joi la intrarea în Bahmut, după ce au cucerit două sate în apropiere de acest oraş situat în estul Ucrainei, anunţă forţe separatiste proruse din regiunea ucraineană Doneţk, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Combatanţi separatişti din Doneţk anunţă pe canalul lor pe Telegram că au preluat controlul asupa satelor Opînte şi Ivangrad, care se află imediat în sudul oraşului Bahmut, pe care încearcă să-l cucerească din august.

Acesta este singurul loc de pe front în care trupele Moscovei înaintează în prezent.

Armata ucraineană a anunţat joi că a respins atacuri ruse atât la Ivangrad, cât şi la Bahmut, dar işi în alte sate situate mai la sud de această linie a frontului.

Bahmut, un oraş cu aproximativ 70.000 de locuitori înainte de război, cunoscut prin vinul său şi o mină de sare, face obiectul unor confruntări armate a căror intensitate s-a dublat în ultimele două săptămâni.

Jurnalişti AFP au constatat miercuri că oraşul este în mare parte gol şi că răsună de schimburi de tiruri de artilerie şi arme de foc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.