”Forţa convenţională rusă concepută pentru a contracara NATO este grav slăbită şi probabil că Rusia va avea nevoie de ani de zile pentru a reconstrui această capacitate”, apreciază marţi serviciile militare britanice de informaţii în buletinul lor zilnic, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Elementele forţelor ruse retrase din oblastul Harkov săptămâna trecută fac parte din Armata I a Tancurilor Gărzii (1 GTA), care este subordonată în mod direct Districtului Militar de vest (WEMD). GTA a suferit pierderi grele în faza iniţială a invaziei şi nu a fost întru totul reconstituită înaintea acestei contra-ofensive ucrainene la Harkov”, afirmă spionajul militar britanic.

Armata ucraineană a schimbat - în cinci zile - dinamica războiului.

Ea a dovedit Moscovei, ucrainenilor şi Occidentului că este capabilă de cuceriri considerabile, după ce, în urmă cu câteva zile, numeroşi observatori străini afirmaiu că se tem de un conflict de durată, în care cele două părţi urmează să se împotmolească din nou, la opt ani de la începutul invaziei ruse.

Acest lucru contrazice o teză susţiniută la începutul Războiului rus din Ucraina de multe voci, care evoca ideea unui acord care să conducă la încetarea confruntărilor armate în vederea apărării securităţii Ucrainei şi stabilităţii regionale, cu preţul renunţării Kievului la teritoriile ocupate de către Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.