Agenţia americană pentru securitatea alimentelor şi medicamentelor (FDA) a autorizat de urgenţă folosirea medicamentului Remdesivir pentru tratamentul împotriva coronavirusului, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorizaţia înseamnă că antiviralul poate fi folosit în cazul persoanelor aflate în stare gravă din cauza Covid-19.

Un studiu recent a arătat că acesta ajută la recuperarea într-un timp scurt a persoanelor grav bolnave.

Dezvoltat la bază pentru a trata bolnavii de Ebola, Remdesivirul ar scurta cu patru zile perioada de recuperare - de la 15 a 11 - conform unor studii.

Experţii susţin însă că acest medicament, produs de compania Gilead, nu ar trebui să fie văzut că un "glonţ magic" împotriva coronavirusului.

În timpul unei întâlniri cu preşedintele Donald Trump în Biroul Oval, şeful Gilead Daniel O'Day a afirmat că autorizaţia FDA este un pas important, subliniind că Gilead va dona 1.5 milioane de flacoane.

Autorizaţia FDA permite ca antiviralul să fie folosit în spitale, pentru bolnavii în stare gravă şi va fi distribuit cu prioritate în spitalele din oraşele cele mai afectate de pandemie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.