Fluviul Sena a atins vineri cel mai ridicat nivel din ultimii 34 de ani, 5,6 metri, şi creşte în continuare, putând ajunge în cursul zilei la 6,2 metri, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Potrivit previziunilor specialiştilor, va atinge, sperăm, un vârf de circa şase metri în cursul zilei (de vineri – n.r.), probabil după-amiază, şi sperăm la o scădere în weekend (...). Astăzi (vineri – n.r.), principalele consecinţe vor viza circulaţia”, a declarat viceprimarul Parisului, Bruno Julliard.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Muzeele Luvru şi Orsay au fost închise vineri, pentru ca angajaţii să poată duce la loc sigur operele de artă nepreţuite.

Cei puţin 11 oameni au murit în ultima săptămână – 10 în sudul Germaniei şi unul în Franţa - în urma inundaţiilor, precizează BBC News. Peste 5.000 de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, iar 19.000 de familii au rămas fără curent electric.

Preşedintele Francois Hollande urmează să declare stare de dezastru natural în zonele cele mai grav afectate, ceea ce va debloca fonduri de urgenţă.

La Paris, au fost instalate diguri de urgenţă pe malurile Senei, mai multe poduri au fost închise, iar bărcile pentru turişti nu au dreptul să circule.

Compania feroviară SNCF a închis o linie de pe malul Senei, în centrul Parisului.

Sena a înregistrat cel mai ridicat nivel din istorie în 1910, adică 8,62 metri.

Ploile vor continua în weekend din Franţa până în Ucraina, potrivit meteorologilor. În unele regiuni sunt aşteptaţi 50 de litri pe metru pătrat de precipitaţii în numai două ore.

Mai multe oraşe din sudul Germaniei au fost devastate, iar Belgia, Austria, Olanda şi Polonia au fost afectate de asemenea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.