Familia lui Tyre Nichols, un tânăr afroamerican ucis în bătaie de către poliţişti, a depus plângere împotriva oraşului şi Poliţiei din Memphis, căreia îi cere 550 de milioane de dolari, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei cinci agenţi de poliţie - de asemenea afroamericani - sunt vizaţi în plângere.

La începutul lui ianuarie, o înregistrare video şocantă a acestei arestări brutale a tânărului a fost difuzată de către marile posturi de televiziune.

”Bătaia sălbatică a lui Tyre Nichols a fost rezultatul direct şi previzibil al politicilor, practicilor şi deciziilor neconstituţionale ale oraşului Memphis şi şefei (Poliţie din Memphis Cerelyn) Davis”, au acuzat miercuri, într-un comunicat, avocaţii familiei tânărului, ucis la vârsta de 29 de ani.

Cabinetul de avocatură al lui Ben Crump, unul dintre avocaţii familiei, foarte angajat în dosare ale vioolenţei poliţiei vizând persoane de culoare, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că familia cere despăgubiri în sumă de 550 de milioane de dolari.

Această sumă este simbiolică şi a fost stabilită cu scopul de a transmite ”un mesaj altor oraşe care au politici asemănătoare, care spun că este acceptabil să se terorizeze persoanele de culoare”, a declarat într-o conferinţă de presă Ben Crump.

Suma este totodată referinţă la Martin Luther King, a declarat en Crump.

Este vorba despre comemorarea a 55 de ani de la asasinarea acestui lider al mişcării drepturilor civice - la Memphis -, a pecizat avocatul.

Tyre Nichols a fost arestat la 7 ianuarie de către agenţi din cadrul unei unităţi speciale din Memphis (sud), din cauza unei încălcări a Codiului Rutier, potricit poliţiei.

Bătut în mod neîncetat - până când a devenit de nerecunoscut, potrivit familiei sale - tânărul a murit trei zile mai târziu, la spital.

Casa Albă s-a implicat puternic în acest dosar.

Preşedintele Joe Biden i-a sunat pe părinţii lui Tyre Nichols, iar vicepreşedinta americană Kamala Harris a asistat la funeraliie tânărului afroamerican.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.