Părinţii lui Mahsa Amini au depus plângere împotriva poliţiştilor care le-au arestat fiica la 13 septembrie, din cauza nerespectării codului vestimentar strict impus iraniencelor, anunţă avocatul familiei, Saleh Nikbakht, citat miercuri de agenţia iraniană de presă Isna, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Părinţii lui Masha Amini au depus plângere împoriva autorilor arestării fiicei lor şi (poliţiştilor) care au vorbit cu ea după ce a fost arestată de Poliţia Moravurilor”, anunţă avocatul.

Tânăra a murit la vârsta de 22 de ani, în detenţie, la 16 septembrie, la trei zile după arestare.

Comandamentul poliţiei iraniene a a aeminţat miercuri că toate unităţile sale se vor opune ”cu toată forţa” iranbienilor care manifestează de 12 zile în semn de protest faţă de moartea tinerei.

”Azi, inamicii republicii islamic Iran şi anumiţi răzvrătiţi caută să perturbe ordinea şi securitatea naţiunii folosind toate pretextele”, afirmă într-un comunicat comandamentul.

”Membrii personalului poliţiei se vor opune cu toată forţa conspiraţiilor contra-revoluţionarilor şi elementelor ostile şi vor acţiona nferm împotriva celor care perturbă ordinea publică şi securitatea peste tot în ţară”, anunţă el, citat de agenţia iraniană de presă fars.

Proteste au loc în fiecare seară, începând de la 16 septembrie, când Mahsa Amini a murit la un spital, la Teheran, la trei zile după ce a fost arestată.

Potrivit unui ultim bilanţ, prezentat marţi de Fars, ”aproximativ 60 de persoane au fost ucise” de la 16 septembrie, la aceste manifestaţii.

Poliţia a anunţat că zece poliţişti au fost uicişi, dar era neclar dacă aceştia sunt incluşi în bilanţul de 60 de morţi.

Autorităţile au anunţat arestarea a peste 1.200 de manifestanţi, de la 16 septembrie.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.