Curtea de Apel de la Veneţia a respins la 30 august cererea de extrădare formulată de justiţia din România pentru falsul medic chirurg Matteo Politi, condamnat în martie la Bucureşti la trei ani şi zece luni de închisoare pentru înşelăciune şi fals în acte, relatează presa din Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instanţa italiană a decis că falsul chirurg estetician va trebui să îşi ispăşească pedeapsa pentru fraudă şi uz de fals în Italia, cel mai probabil, în închisoare, scrie Corriere del Veneto.

Arestat la 22 august în Marghera, unde se întorsese să locuiască în decembrie anul trecut, Politi a fost eliberat două zile mai târziu sub control judiciar, impus până la expirarea termenelor din apel.

CITEȘTE ȘI Falsul chirurg estetician Matteo Politi, condamnat în România, a fost arestat în Italia şi aşteaptă în închisoare judecarea extrădării

Avocatul său, Giovanni Catanzaro, ceruse oprirea extrădării şi totodată ca el să execute sentinţa din România în Italia, însă prin pedepse alternative închisorii. Instanţa a admis cererea de a refuza extrădarea, dar a respins cererea de pedeapsă alternativă, iar Politi avea cinci zile la dispoziţie pentru a face recurs la Curtea Supremă împotriva acestei decizii.

În pledoaria sa, avocatul a insistat pe teza "crimei politice" - falsul chirurg ar fi fost discriminat în faţa unui sistem netransparent în România. Politi a susţinut că este victima unei "escrocherii" şi a unei "conspiraţii".

Cu toate acestea, instanţa a considerat că sentinţa stabilită de Bucureşti nu relevă nereguli şi este într-adevăr în concordanţă cu infracţiunea de care a fost acuzat.

"Vom lua în considerare dacă vom face apel la decizia Curţii de Apel", a declarat avocatul Giovanni Catanzaro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.