Treisprezece persoane au fost ucise şi altele rănite într-o serie de explozii în oraşul Donetsk, condus de separatişti, în estul Ucrainei, potrivit primarului acestui oraş susţinut de Rusia, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexei Kulemzin a dat vina pe tirurile "punitive" ale obuzelor ucrainene, pentru aceste decese. Nu există niciun comentariu din partea oficialilor ucraineni.
 
Doneţk este controlat de autorităţile apropiate Rusiei, din 2014. Acestea au acuzat în repetate rânduri forţele ucrainene că au vizat oraşul.
 
Confirmarea independentă este greu de obţinut pe teren în zonele din estul ţării controlate de separatişti. Cu toate acestea, autorităţile locale au declarat că nouă obuze de 150 mm au fost trase asupra districtului Kuibyshevsky din Doneţk, dintr-un sat situat la vest de oraş, precizează BBC. 
 
Liderul local Denis Puşilin a acuzat Ucraina că a ţintit în mod deliberat civili într-o staţie de autobuz, un magazin şi o bancă.
 
Deşi forţele ruseşti au cucerit zone din regiunea Doneţk mai la sud de când a început invazia în februarie, acestea au avut dificultăţi în a împinge armata ucraineană înapoi de la periferia oraşului însuşi.
 
Forţele ucrainene au lansat contraofensive atât în sud, cât şi în nord-est, iar cel mai dramatic progres a fost înregistrat luna aceasta în regiunea nordică Harkov.
 
Şeful regiunii Luhansk, Serhiy Haidai, a transmis o înregistrare video cu un tanc ucrainean care traversează un pod de pontoane şi a declarat că Ucraina controlează acum malul stâng al râului Oskil, considerat linia frontului în nord-estul Ucrainei.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.