Un incendiu a izbucnit la uzina de tractoare din Celiabinsk, vizată de sancţiuni ucrainene şi americane din cauză că produce motoare de echipament militar, în principal tancuri, sisteme de artilerie şi blindate, relatează Ukrainska Pravda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Martori au auzit o explozie, după care a izbucnit un incendiu, iar o minge de foc s-a ridicat deasupra instalaţăiei, potrivit canalului rus pe Telegram Baza.

Potrivit primelor informaţii, incendiul a izbucnit la staţia transformatorului uzinei.

Un transformator a explodat şi poate afecta alimentarea cu electricitate a uzinei, potrivit canalului rus pe Telegram Mash.

Lucrători ai serviciilor de urgenţă au fost trimişi să intervină la faţa locului.

Nu există informaţii despre victime.

Însă unele clădiri locuite au rămas fără curent.

”Locuitori din alte blocuri au fost mai norocoşi. Au rămas fără curent doar un sfert de oră şi apoi curentul a revenit”, potrivit Mash.

Cel puţin opt echipaje au intervenbit la faţa locului, potrivit aceleiaşi surse.

Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă a anunţat că incendiul de la uzina de tractoare din Celiabinsk a fost stins.

”Un transformator cu ulei a luat foc, iar un incendiu s-a extins pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi”, a anunţat într-un comunicat ministerul.

Moscow Times scrie că uzina este principalul furnizor al întreprinderilor Uralvagonzavod (UVZ), cu sediul la Nijni taguli, o întreprindere de armament, unul dintre principalele complexe ştiinţifice şi industriale ruse şi cel mai mare producător de tancuri de luotă din lume.

Uzina produce motoare de diverse capacităţi pentru tancuri de tip T-72 şi T-90 Prorîv (Breşă), transportatoare blindate de person al de tip Terminator şi sisteme de artilerie de tip Akaţia (Acacia), Msta-S şi Koaliţia-SV (Coaliţia).

În 2023, Ucraina şi Statele Unite au impus sancţiuni uzinei, pe care o consideră o ”întreprindere specializată în producţia de motoare diesel pentru echipamente militare destinate nevoilor Forţelor armate ale Federaţiei ruse”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.