Un poliţist a fost ucis, iar mai multe altele au fost rănite de către un bărbat care a provocat explozia unei butelii de gaz în care a murit, la rândul său, în Ungaria, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia şi pompierii nu au confirmat imediat circumstanţele dramei, care a avut loc miercuri seara, în satul Esztergom, la aproximativ 40 de kilometri nord de Budapesta, la frontiera cu Slovacia.

Site-ul Index scrie că ofiţeri din cadrul unui grup antiterorist (TEK) au fost trimişi la domiciliul bărbatului, care ameninţa să detoneze o bombă.

Potrivit primelor elemente, bărbatul a dat foc casei, iar butelia a explodat.

Cadavrul bărbatului a fost găsit sub dărâmături.

Autorităţile ungare nu au furnizat niciun detaliu despre identitatea acestui bărbat.

Premierul Viktor Orban şi preşedinta Katalin Novak au transmis condoleanţe familiei agentului decedat, într-un mesaj postat pe Facebook.

Cel puţin alţi şase poliţişti prezenţi la faţa locului au fost răniţi, dintre care trei au fost răniţi grav, potrivit Index.

Procuratura Generală a publicat un comunicat în care a confirmat unele informaţii publicate de presă, scrie Index.

Este pentru prima oară când un un membru TEK a murit în misiune.

După explozie, ministrul de Interne Sándor Pintér a efectuat o vizită la faţa locului.

Persoanele rănite în explozie au fost transportate la spitale din Esztergom, Budapesta şi Tatabánya.

”Parchetul, însărcinat cu ancheta, a deschis o anchetă cu privire la infracţiunea de omor vizând mai mulţi agenţi ai statului, iar proceduri sunt în curs”, se arată în comunicatul procuraturii, potrivit Index.

”În prezenţa procurorilor Biroului Procurorului General însărcinat cu ancheta şi a Directorului General al centrului de luptă împotriva terorismului, cu participarea Biroului Naţional de Anchetă al Poliţiei Antitrevoltă, o inspecţie este în curs la faţa locului unde, pe baza informaţiilor disponibile, putem conchide că nu a avut loc o neglijenţă a poliţiei în acest caz”, se arată în comunicat.

Unitatea operaţională TEK s-a dus la adresa din Esztergom pentru a efectua o sarcină penală presatbilită şi a intrat în clădire miercuri, către ora locală 19.00 (, ora României), pentru că bărbatul căutat nu coopera, iar negocierile cu acesta au eşuat.

Potrivit primelor date, bărbatul a provocat o explozie de gaze naturale.

În explozie, unul dintre angajaţii TEK şi mai mulţi pompieri au fost răniţi, patru dintre ei grav, şapte uşor, dar niciun civil nu se află între victime, potrivit Index.

Mai multe informaţii despre caz urmează să fie prezentate vineri, anunţă procuratura, potrivit aceleiaşi surse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.