”Vorbiţi despre război, dar nu există război în Ucraina”, declară într-un discurs adjunctul ambasadorului rus la sediul ONU, Dmitri Polianski, care consideră că atrocităţile de la Bucea sunt o ”înscenare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi nu purtăm un război, (ci) încercăm să punem capăt unor conflicte care durează de opt ani”, apreciază el.

Atrocităţile de la Bucea sunt o ”înscenare”, consideră Polianskii.

”Ucraina şi partenerii săi occidentali dau dovadă neîncetat de o ostilitate faţă de Rusia. Însă amintiţi-vă de Bucea. Amintiţi-vă de acest discurs montat de Ucraina şi Occident cu scopul de a acuza Rusia. Încă de la început, noi am arătat că era vorba doar despre o dezinformare, înscenată de către forţele ucrainene”, declară el.

În opinia sa, ”numeroase elemente” demonstrează că armata rusă nu ar fi putut să comită ”asemenea atrocităţi”.

”Noi am publicat un anumit număr de elemente de probă în weekend. Se văd victime ale unor săgeţi de metal, care nu sunt folosite de către forţele ruse”, declară el.

”Acest lucru demonstrează că aceste persoane nu au fost ucise de către forţe ruse”, apreciază reprezentantul Rusiei la ONU, care consideră aceste acuzaţii ”ridicole”. 

Polianski afirmă în acest discurs că la Mariupol au fost deschise culoare umanitare, dar că acestea ”nu sunt folosite de către Ucraina”.

El acuză Ucraina de faptul că ”vrea să producă armament bilogic şi chimic”.

Ucraina ”vrea să producă armament de distrugere în masă biologic şi chumic”, a acuzat el în această conferinţă de presă, la sediul ONU, la New York.

Kremlinul a acuzat în aki multe rânduri Ucraina de acest lucru, cu scopul de a-şi justifica ofensiva militară în Ucraina, lansată de către Vladimir Putin la 24 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.