Negocierile cu Rusia privind eliberarea luptătorilor ucraineni aflaţi sub asediu în oţelăria Azovstal din Mariupol au fost "foarte dificile", a declarat vicepremierul Ucrainei, Iryna Vereshchuk, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare online, Iryna Vereshchuk a scris: "Este posibil ca rezultatul să nu fie pe placul tuturor, dar sarcina noastră este să ne evacuăm băieţii. Pe toţi aceştia. În viaţă".

Ieri, guvernul ucrainean a declarat că face presiuni pentru aschimba în siguranţă 38 de luptători grav răniţi cu soldaţi ruşi cpturaţi.

Complexul Azovstal a adăpostit cândva sute de civili şi luptători, dar, după mai multe săptămâni blocaţi în subteran, civilii au fost eliberaţi într-o serie de convoaie umanitare săptămâna trecută şi au început negocierile pentru luptători.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.