Ministerul eston de Externe a anunţat vineri că a expulzat doi diplomaţi ruşi, relatează Reuters. Un portal local de ştiri a scris că cei doi lucrau la Consulatul Moscovei din oraşul Narva, din nord-estul ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul eston de Externe nu a oferit alte detalii. “Putem confirma numai că doi diplomaţi au fost expulzaţi”, a anunţat purtătorul de cuvânt Mariann Sudakov.

“Aceasta este încă o acţiune neprietenoasă şi fără nicio bază care nu va rămâne fără răspuns”, a spus un oficial din Ministerul rus de Externe, citat de agenţia TASS.

Estonia, o fostă republică sovietică ce a aderat la NATO şi UE, are o relaţie tensionată cu vecinul său mai mare, Rusia.

Tot în mai, un tribunal eston a condamnat la cinci ani de închisoare un cetăţean rus pentru spionaj în favoarea Moscovei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.