Nivelul transmiterii noului coronavirus în Europa este în continuare prea mare, iar din acest motiv este ”prea devreme pentru a încetini”, având în vedere că serviciile în domeniul sănătăţii întâmpină dificultăţi în a face faţă unei multiplicări a contaminărilor, avertizează directorul însărcinat cu Europa la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) Hans Kluge, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să avem răbdare. Este nevoie de timp pentru vaccinare”, subliniază el într-un briefing online.

”O reducere a transmiterii (noului coronavirus) necesită un efort ssţinut şi constant. Reţineţi că un pic peste 3% dintre locuitorii (Europei) au avut o infectare confirmată COVID-19. Zonele cel mai dur afectate o dată pot fi afectate din nou”, a avertizat el.

După ce 35 de ţări europene şi-au lansat deja campanii de vaccinare, Hans Kluge estimează că ritmul producerii şi distribuirii vaccinurilor nu răspunde încă aşteptărilor.

”Acest paradox - în care comunităţi simt că sfârşitul (epidemiei) este aproape mulţumită vaccinului dar sunt îndemnate, în acelaţi timp, să adere la măsuri restrictive în vederea contracarării unei noi ameninţări - este o sursă de tensiuni, angoasă şi confuzie. Acest lucru este întru totul de înţeles în aceste crcumstanţe”, subliniază directorul european al OMS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.