Iranul a eşuat marţi să plaseze pe orbită un satelit, pe care l-a lansat în pofida criticilor Statelor Unite, a anunţat la televiziunea de stat ministrul Telecomunicaţiilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lansarea satelitului Payam cu ajutorul rachetei (de tip) Basir a reuşit azi (marţi). Însă, din nefericire, satelitul nu a putut să fie plasat pe orbită în ultima fază”, a declarat Mohammad Javad Azari Jahromi.

”Payam” şi racheta care l-a purtat au fost testate cu succes înaintea primelor două faze, însă satelitul nu a putut atinge ”viteza necesară” după ce s-a detaşat de rachetă, în a treia fază, a precizat el.

Satelitul urmează să graviteze în jurul Pământului, la aproximativ 600 de kilometri altitudine, a anunţat televiziunea de stat.

Ministrul telecomunicaţiilor anunţa miercuri că satelitul "Payam", dar şi un al doilea satelit, numit "Doosti", au fost testaţi cu succes şi că ”veşti bune” urmau să fie comunicate în curând.

Satelitul "Doosti", de pe o orbită la 250 de kilometri altitudine, urma să fie însărcinat cu aceeaşi misiune ca "Payam", cu accentul pe agricultură, preciza atunci ministrul, citat de agenţia iraniană de presă Tasnim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.