Ministerul armean al Apărării a instituit o zonă de excludere aeriană deasupra Armeniei şi enclavei separatiste azere Nagorno Karabah - care nu se aplică avioanelor militare -, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituirea acestei zone de excludere aeriană intervine în contextul unor puternice tensiuni politice în Armenia.

Mii de oameni au reclamat miercuri, la Erevan, demisia premierului armean Nikol Paşinian, pe care-l acuză de ”trădarea naţiunii” prin faptul că a acceptat un acord de încetare a ostilităţilor cu Azerbaidjanul, semnat de asemenea de Rusia.

Potrivit acordului, Azerbaidjanul recucereşte - după şase săptămâni de confruntări armate sângeroase, cu obiectivul recuceririi întregii provincii separatiste Nagorno Karabah şi a districtelor din jurul acesteia - teritorii ample aflate sub controlul armenilor de la începutul anilor '90.

Aproape 2.000 de militari ruşi trimişi să menţină pacea urmează să fie staţionaţi, asigurând astfel supravieţuirea republicii armene autoproclamate în Nagorno Karabah - micşorată şi slăbită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.