Turcia intenţionează să scoată forţele guvernamentale siriene din posturile sale militare de observaţie din regiunea Idlib, în această săptămână, a declarat miercuri preşedintele turc Tayyip Erdogan, în pofida avansului continuu al armatei Damascului, susţinută de Rusia, în faţa rebelilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape un milion de sirieni şi-au părăsit locuinţele în ultimele trei luni, din cauza luptelor dintre rebelii susţinuţi de Turcia şi forţele guvernamentale siriene care încearcă să recucerească ultima regiune majoră controlată de rebeli, după nouă ani de război civil.

Ankara a trimis mii de soldaţi şi camioane cu echipamente în Idlib, aflată în nordul Siriei, cu graniţă cu Turcia, pentru a-i susţine pe rebeli, iar Erdogan s-a angajat să respingă forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

”Intenţionăm să eliberăm punctele noastre de observaţie (de forţele guvernamentale siriene) până la sfârşitul acestei luni, într-un fel sau altul”, a declarat Erdogan într-un discurs susţinut în faţa parlamentarilor din partidul său.

Forţele preşedintelui Assad au făcut noi progrese în provincia Idlib, unde au cucerit miercuri mai multe sate, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului şi unei reţele de presă condusă de gruparea libaneză Hezbollah, aliată cu Assad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.